مای هندزفزی

وبلاگی برای نسل جوان

مای هندزفزی

وبلاگی برای نسل جوان

ماء الشعیر

ماء الشعیر

مزایا ماء الشعیر ,استفاده از ماء الشعیر,همه چیز درباره ماء الشعیر,رابطه و تاثیر ماء الشعیر,همه چیز در مورد ماء الشعیر,فواید و مضرات ماء الشعیر,خواص ماء الشعیر,فواید ماء الشعیر,تاثیر خواص ماء الشعیر,آشنایی با خواص ماء الشعیر,آشنایی با فواید ماء الشعیر,آشنایی با فواید و عوارض ماء الشعیر,تاثیر خوردن و مصرف ماء الشعیر

ماءالشعیر

توضیحاتی در مورد ماء الشعیر

ماءالشعیر، نوشیدنی تولیدشده از مالت، رازک، آب آشامیدنی و گاهی مخمر است استفاده می کنند. جوها بعد از بوجاری و شست وشو، به مرحله جوانه زنی برده می شوند و پس از جوانه زنی مطلوب، جوی جوانه زده را برای تولید مالت به مرحله کوره گذاری منتقل می کنند. مالت پس از طی 3 مرحله خیساندن، جوانه زنی و کوره گذاری به دست می آید. هدف از مالت سازی، فعال کردن برخی از آنزیم های موجود در جوی مورد استفاده، برای تولید ترکیب هایی همچون پپتیدهای کوچک، اسیدهای آمینه آزاد و قندهای قابل تخمیر (نظیر قند مالتوز) است. در این مرحله از تولید ماءالشعیر، علاوه بر ترکیبات یادشده، ویتامین های ب1، ب2و ب5 هم تولید می شوند. سپس مالت را خیس و آسیاب می کنند و به آن رازک و شکر می افزایند و برای جلوگیری از تخمیر توسط مخمرهای وحشی، محصول را تحت شوک حرارتی قرار می دهند و با آب گازدار مخلوط می کنند و پس از فیلتر و پر کردن، فرآیند حرارتی را به انجام می رسانند.

ماء الشعیر چیست

ماءالشعیر نوعی نوشیدنی گازدار غیرالکلی است که از عصارهٔ جوانهٔ جو به‌دست می‌آید. در لغت‌نامه دهخدا ماءالشعیر این‌گونه تعریف شده‌است: آب مقشر مطبوخ جو، داروئی که از مطبوخ جو حاصل کنند و به بیمار دهند، آبی که در آن جو ریزند و جوشانند.

نام انواع ماء الشعیر

ماشعیر، آب جو، کوشاب، کشکاب، جوآب، ماء مبارک آبجوی حلال

ماء الشعیر و پوکی استخوان

مواد سازنده ماالشعیر از لخته شدن خون تا حد بالایی بدن را مقاوم می کنند. نوشیدن ماالشعیر می تواند از دیابت جلوگیری کند. ماالشعیر استحکام استخوان ها بیشتر و از پوکی استخوان جلوگیری می کند. بعضی از ویتامین های ماالشعیر از پوست محافظت کرده و برای سلامت آن مفید می باشند. ماالشعیر پوست شما را شفاف و قابل انعطاف تر می کند. مواد ماالشعیر کمک می کنند که تشنگی شما بهتر و سریعتر از نوشیدن آب رفع شود. ماالشعیر حاوی مالت جو، گلوکز، ویتامین های گروه B، ویتامین C، اسیدهای آمینه و آب کربوناته است. رشد بدن به خصوص سلول های مغزی در کودکان با نوشیدن ماء الشعیر تسریع می باید.

طرز تهیه و تولید ماء الشعیر

در تمام دنیا از نوعی جو به نام جوی دو ردیفه برای آبجو سازی استفاده می‌شود. جو پس از ورود به کارخانه پاک و تمیز می‌شود. پس از جدا شدن کلیهٔ ناخالصی‌ها به مخازن شست‌وشو و ضدعفونی منتقل می‌شوند، سپس به سالن جوانه‌زنی هدایت شده و پس از پنج روز به کوره فرستاده می‌شوند. دمای سالن بین ۱۷ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد و رطوبت آن بالای ۷۰ درصد است که این شرایط باعث می‌شود تا جو بین ۹ تا ۱۱ میلی‌متر جوانه زده و به مالت تبدیل شود. بعد از آن مالت به واحد پخت می‌رود و در مخزنی ریخته شده، برای ۳۰ دقیقه خیس خورده، آسیاب شده و در تانک پخت ریخته می‌شود. مالت را همراه با آب به مدت ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه و در دمای ۷۶ درجه سانتی‌گراد می‌پزند. سپس تانک فیلتراسیون منتقل شده و تفاله از آن جدا می‌شود. مایع بدست آمده به تانک جوش منتقل شده و در آنجا عصارهٔ رازک و شکر به آن افزوده می‌شود. رازک ویژگی‌های خاصی به این نوشیدنی می‌دهد. با رسوب پروتئین باعث شفافیت آن می‌شود عطر خاصی به آن می‌بخشد همچنین ته مزه تلخ ماءالشعیر مربوط به رازک است و نیز با خاصیت آنتی‌بیوتیکی که به پایداری ماءالشعیر کمک می‌کند، موجبات ثبات این نوشیدنی را فراهم می‌نماید. مایع بدست آمده به چیلر منتقل شده و در آنجا شوک حرارتی داده می‌شود تا از الکلی شدن جلوگیری شود. شربت بدست آمده به سردخانه رفته و حجم آن با آب دو برابر شده، سپس وارد دستگاه فیلتراسیون می‌شود تا مایع شفافی به نام ماءالشعیر بدست می‌آید. در سالن بسته‌بندی مایع بدست آمده در شیشه یا قوطی ریخته شده و به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۷۲ درجه سانتی‌گراد پاستوریزه می‌شود

ماء الشعیر و سنگ کلیه

دفع رسوبات کلیه و جلو گیری از تشکیل سنگ های کلیوی و ادراری، ضد عفونی کردن روده، افزایش شیردهی در مادران از فواید عالی ماءالشعیر است. فع خستگی اعصاب، کمک به دفع سنگ های کلیوی در صورت عدم مصرف افراطی و جلوگیری از تشکیل این سنگ ها در صورت مصرف متناسب از دیگر خواص آن است.همچنین ماءالشعیر در تامین آب و الکترولیت های بدن نوشیدنی مناسبی است. جو یکی از غلات است که از قدیم به عنوان منبع تامین غذای بشر مطرح بوده است و خود نیز دارای اکثر مواد مغذی موجود در غلات است. البته امروزه گندم جای او را گرفته، زیرا در نانوایی استفاده از آن رایج تر است.

خواص و فواید ماء الشعیر

افزایش ضریب هوشی بازسازی و تأمین انرژی ازدست‌رفتهٔ بدن بهبود عملکرد خون‌رسانی قلب خواص درمانی برای خانم‌های باردار و شیرده جلوگیری از وبا درمان یبوست دفع سنگ کلیه، مُدِر، ضدعفونی‌کنندهٔ دستگاه گوارش و دستگاه تنفس رشد مو و جلوگیری از ریزش آن رفع تشنگی رفع خستگی اعصاب، رفع اضطراب کاهش ابتلا به پرفشاری خون کاهش خطر بیماری‌های قلبی و بعضی از انواع سرطان محافظت از بدن در برابر سکته‌های قلبی و مغزی مفید برای پوست

ماء الشعیر و ویتامین های گروه B

ماءالشعیر دارای چند نوع ترکیب مختلف از جمله ساکارز، گلوکز، مالتوز و ویتامین C ، ویتامین های گروه B ، اسیدهای آلی، انواع آمینواسید ها، املاح، اسید نوکلئیک و آب گازدار است.کاشت مو ماءالشعیر یکی از نوشیدنی های معمول است که از جوانه «جو» حاصل می شود و در رفع تشنگی مؤثر است. هر 100 سی سی ماءالشعیر معمولی حدود 25 کالری انرژی دارد. ویتامین های گروه B محلول در آب هستند و به راحتی وارد فاز آبی ماءالشعیر در حین جوشش می شوند که در سنتز می انجی های عصبی نقش مهمی دارند، باعث رفع استرس و بسیاری از اختلالات عصبی دیگر می شوند. ماءالشعیر به دلیل داشتن ویتامین های گروه B و اسید آمینه برای پوست و مو بسیار مفید است و خواص درمانی بسیاری برای خانم ها دارد و تا حدودی در افزایش ضریب هوشی نیز مؤثر است. ماءالشعیر در رفع خستگی اعصاب، مؤثر است و به دفع سنگ های کلیوی کمک می کند. ماءالشعیر در تأمین آب و الکترولیت های بدن مؤثر است همچنین ماءالشعیر از استحصال دانه های جو به دست می آید و علاوه بر جو، آب رازک و سایر افزودنی های مجاز خوراکی نیز در آن به کار می روند.

رابطه چاقی و ماء الشعیر

بعضی از افراد در مواقعی که بیرون از منزل هستند عادت کرده اند که از ماء الشعیر به جای آب بعد از هر وعده ی غذایی استفاده کنند. پس از مدتی این گروه متوجه می شوند که دچار اضافه وزن شده اند و شکم آورده اند. جالب است بدانید که بر خلاف آنچه اغلب مردم تصور می کنند، ماء الشعیر باعث شکم آوردن آنها نمی شود. آنچه موجب جمع شدن این بافت چربی در بدن آنها شده است. دریافت کالری مازاد بر نیاز آنهاست، ماء الشعیر کالری قابل توجهی دارد. هرچند که این میزان کالری از انواع دیگر نوشابه های کولادار کمتر است. ولی ناچیز هم نیست. وقتی شما از ماء الشعیر به جای آب استفاده می کنید. در واقع در حال رساندن کالری به بدن تان هستید. این کالری های اضافه بر نیاز بدن که به صورت چربی ذخیره می شوند. در آقایان در اطراف شکم جمع می شوند و در خانم ها در اطراف باسن ها و ران ها (و البته پس از شروع دوره ی یائسگی، در اطراف شکم). اگر از هر منبعی بیش از انرژی مورد نیاز بدن تان کالری دریافت کنید. تعادل ساده ی انرژی دریافتی و مصرفی بدن تان به هم می خورد و مازاد این کالری به صورت بافت چربی در بدن شما ذخیره می شود. با مصرف ماء الشعیر، روزانه حدود 120 تا 150 کیلوکالری اضافه بر آنچه می خورید دریافت می کنید. حالا محاسبه کنید این کالری اضافه در ماه معادل چه عددی خواهد شد؟ بله، درست حدس زدید! معادل یک کیلو چربی؛ که می تواند در ناحیه ی شکم شما شود.

مصرف ماء الشعیر در زنان

کارشناسان تغذیه معتقدند که مصرف زیاد ماء الشعیرهای گازدار، به ویژه در زنان باعث اختلال جذب کلسیم بدن می شود. در جریان تولید ماء الشعیر، مقداری قند نیز از نوع مالتوز که حاوی دو مولکول گلوکز است. تولید می شود که نهایتاً مقدار آن قابل توجه نیست. در واقع ماء الشعیر دارای درصد بسیار زیادی آب، مقداری قند مالتوز و دسته یی از ویتامین های گروه B است. اگر فرآیند تولید، طبیعی و مطلوب باشد ماء الشعیر یک نوشیدنی مؤثر است. اما اگر فرآیند، تولید مطلوبی نداشته باشد، ممکن است حاوی الکل نیز باشد که تولیدکننده ها معمولاً آن را بدون الکل می کنند. از آنجایی که مالتوز و ویتامین های B باعث جذب بهتر مواد غذایی می شوند، مصرف زیاد ماء الشعیر در کنار مصرف مواد غذایی به جای آب می تواند به روند چاق شدن و جذب بهتر مواد غذایی کمک کند. اخیراً ماء الشعیرهای طعم دار طرفداران زیادی پیدا کرده است. به این نوع از ماء الشعیرها شکر و اسانس میوه جات افزوده می شود که به عنوان ماده ی غیرتغذیه یی، بر انرژی فرد می افزاید و چاقی را به دنبال دارد. ایرادی که به ماء الشعیر غیرتغذیه یی، بر انرژی فرد می افزاید و چاقی را به دنبال دارد. ایرادی که به ماء الشعیر می توان گرفت وجود گاز در آن است. به زنان توصیه می شود از ماء الشعیرهایی که از گاز کمتری برخوردارند، استفاده کنند، زیرا گاز باعث اختلال در جذب کلسیم در بدن آنها می شود مصرف کم و مناسب ماء الشعیر موجب بهبود و تسریع کارکرد کلیه خواهد شد. به افرادی که دچار سنگ کلیه هستند نوع تلخ ماء الشعیر توصیه می شود؛ که البته باید میزان مصرف آن مناسب باشد؛ چرا که مصرف بیش از حد نیز می تواند نتیجه ی معکوس به دنبال داشته باشد.

ماء الشعیر

یک متخصص تغذیه گفت: مصرف نوشیدنی ماءالشعیر برای افراد چاق و افرادی که دیابت دارند به عنوان یک نوشیدنی مفید توصیه نمی‌شود. مجید کاراندیش اظهار داشت: ماءالشعیر جزو نوشابه‌های گازدار محسوب می‌شود که در بسیاری از موارد به عنوان نوشیدنی مفید شناخته شده است ولی با توجه به اطلاعاتی که درباره آن منتشر شده؛ این نوشیدنی، قندخون را افزایش می‌دهد و افرادی که مبتلا به بیماری دیابت یا پیش‌دیابت هستند باید از مصرف آن خودداری کنند. وی ادامه داد: در افرادی که مبتلا به سنگ کلیه هستند ممکن است مصرف نوشیدنی ماءالشعیر در مواردی که سنگ کلیه در حال خروج از کلیه و عبور از مجرای اداراری باشد، موجب سهولت عبور سنگ از مجرای اداری شود ولی در مواردی که سنگ، در کلیه قرار گرفته و در حال خروج از کلیه نیست؛ در این صورت، مصرف ماءالشعیر کمکی نمی‌کند. این متخصص تغذیه افزود: همچنین مصرف زیاد این نوشیدنی موجب چاقی در افراد می‌شود و عوارض چاقی را نیز بیشتر می‌کند.

مضرات ماء الشعیر

بهترین نوشیدنی برای پیشگیری از سنگ کلیه و همچنین جلوگیری از بزرگ شدن اندازه سنگ‌های کلیوی، مصرف مقدار کافی آب سالم است که به ویژه پیش از خواب توصیه می‌شود. وی تصریح کرد: در عصاره مالت، که ماءالشعیر از آن درست می‌شود، مقداری ویتامین‌های گروه b وجود دارد که از مواد مغذی محسوب می‌شوند ولی زمانی که به نوشابه‌های گازدار تبدیل می‌شوند، مقداری از خواص آن‌ها کم می‌شود. این متخصص تغذیه یادآور شد: به افرادی که دچار ناراحتی گوارشی و بیماری التهاب هستند توصیه می‌شود این نوشیدنی را مصرف نکنند، زیرا حالت گازدار بودن ماءالشعیرها برای این افراد مضر است. کاراندیش درباره حساسیت‌هایی که پس از مصرف ماءالشعیر با طعم‌های مختلف ایجاد می‌شود، گفت: اگر افراد پس از مصرف ماءالشعیر با طعم‌های مختلف، دچار هرگونه حساسیت در دستگاه گوارش یا دستگاه تناسلی می‌شوند، باید از مصرف آن خودداری کنند. وی عنوان کرد: ماءالشعیر باید در قوطی‌ها و بطری‌های تیره قرار گیرد زیرا این نوشیدنی دارای ویتامین‌های گروه b است که بعضی از آنها به نور حساس هستند و اگر در معرض نور قرار بگیرند ویتامین‌های آنها غیرفعال می‌شوند.

خواص ماء الشعیر برای مو

تقویت مو با ماءالشعیر هر نوع مویی احتیاج به تقویت دارد و برای آنکه بهترین وضعیت را به خود بگیرد و خوش حالت و در عین حال نرم و لطیف باشد باید به آن رسیدگی شود. یک شیشه ماءالشعیر را باز کرده و در هوای آزاد بگذارید تا طعم آن عوض شود و به عبارت دیگر گاز آن خارج شود، پس از آنکه موهای خود را شامپو زدید و با آب بطور کامل شستید و خشک کردید موهای خود را با مایع فوق بشویید و ماساژ دهید. اکنون سر خود را با پارچه و یا حوله ببندید .

بیشتر بخوانید : نوشابهلبنیات

سرطان مری

سرطان مری

سرطان مری ،سرطان مری چیست،سرطان مری خوش خیم،سرطان مری بدخیم،سرطان مریم میرزاخانی،سرطان مری درمان،سرطان مری و معده،سرطان مری و علائم آن،سرطان مری علائم،سرطان مری قابل درمان است،سرطان مری چیست ودرمان آن،سرطان مری چیست،علائم سرطان مری چیست؟،علایم سرطان مری چیست،نشانه سرطان مری چیست

سرطان مری

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد سرطان مری صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروان گرامی قرار گیرد.سرطان مری (به انگلیسی: Esophageal cancer) نوعی سرطان است که در لولهٔ غذایی، ایجاد می‌شود. این لولهٔ غذایی که مری نام دارد، بین گلو و معده قرار می‌گیرد. علائم این بیماری شامل سختی در بلعیدن و کاهش وزن می‌شود. از نشانه‌های دیگرِ این بیماری می‌توان به درد هنگام بلعیدن، گرفتگی صدا، گره‌های لنفاوی متورم شده، (ایجاد غده) اطراف استخوان ترقوه، سرفهٔ خشک و احتمالاً سرفه کردن یا استفراغ خون اشاره کرد.

علائم سرطان مری

علائم سرطان مری هنگامی که سرطان مری در مراحل ابتدایی است، معمولاً قابل ملاحظه نیست . در واقع سرطان مری زمانی علائم اولیه خود را نشان می‌دهد که بیماری نسبتا پیشرفت کرده باشد. با پیشرفت علائم بیماری، یک یا چند مورد از علایم زیر را در بیمار می‌توان مشاهده کرد:esophageal-cancer مشکل در بلع غذا (دیسفاژی): این مشکل اغلب جزء علایم اولیه ابتلا به سرطان مری است که در نتیجه تشکیل تومور و تنگ شدن مسیر مری ایجاد می‌شود. در این حالت ممکن است بیمار احساس چسبندگی غذا در زمان بلع داشته باشد. در صورتی که این مشکل تشدید شود، احتمالاً فرد در زمان مصرف مایعات نیز با مشکل مواجه می‌شود. حالت تهوع: پس از خوردن غذا (که در واقع باعث برگشت غذایی می‌شود که در ظاهر در مری چسبیده است) بیمار احساس حالت تهوع می کند. درد: وجود درد در ناحیه سینه یا پشت سینه در زمان بلع غذا (اودینوفاژی یا بلع دردناک غذا) کاهش وزن استفراغ خونی سرفه: که به طور خاص در زمان بلع غذا مشاهده می‌شود گرفتگی صدا رفلکس اسیدی: علئم رفلکس معده می‌تواند در مراحل اولیه بیماری مشاهده شود و در زمان پیشرفت سرطان در ناحیه پایین مری نزدیک معده تشدید شود. این علائم شامل درد در ناحیه سینه و سوزش سر دل است. لازم به ذکر است که رفلکس اسیدی در بسیاری از افراد بدون دلیل خاص مشاهده می‌شود و اکثر افراد مبتلا به این مشکل سرطان مری ندارند.

سرطان مری چیست؟

سرطان مری عبارت است از تغییر در سلول های دیواره مری و رشد سلول های غیر طبیعی در مری. دو نوع سرطان مری اصلی وجود دارد. سرطان سنگفرشی که در انتهای فوقانی مری بیشتر بروز می کند و آدنوکارسینوم که بیشتر در پایین انتهای مری و به خصوص در اطراف محل اتصال معده به مری رخ می دهد. تحقیقات نشان داده است که اخیرا سرطان مری با منشا نزدیک به محل اتصال مری به معده بیشتر شده است اما هنوز دلیل روشنی برای آن پیدا نشده است. یکی از اختلالات مری بیماری “مری بارت” است که در آن پوشش مری شبیه به پوشش معده می شود. این دسته از بیماران در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان مری قرار دارند و ممکن است لازم باشد تحت نظر پزشک باشند.

علائم اولیه سرطان مری

سرطان مری نوعی سرطان است که در مری رخ می دهد – داخل یک لوله بلند و توخالی که از گلوی به معده کشیده می شود. مری به حرکت دادن غذا کمک می کند که از پشت گلو به شکم می رود تا هضم شود. سرطان مری معمولا در سلول هایی که درون مری را تشکیل می دهند آغاز می شود. سرطان مری می تواند در هر نقطه ای از مری رخ دهد. مردان بیشتر نسبت به زنان مبتلا به سرطان مری می شوند. گفتنی است سرطان مری ششمین علت شایع مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان است. نرخ شیوع بیماری در مناطق مختلف جغرافیایی متفاوت است. در برخی مناطق، نرخ بالای ابتلا به سرطان مری ممکن است به مصرف دخانیات ، الکل یا عادت های غذایی خاص و چاقی نسبت داده شود.

علائم سرطان مری

درد قفسه سینه

فشار یا سوزش

کاهش وزن بدون تلاش

به سختی قورت دادن ، تپش خرخر – سرفه ، قلب یا سو هاضمه

سرطان زودرس به طور معمول هیچ نشانه ی ندارد .

انواع سرطان مری

آدنوکارسینوم که به عنوان شایع‌ترین نوع سرطان مری در جوامع غربی و کشورهای توسعه یافته، به ویژه در بین مردان سفید پوست شناخته می‌شود. این سرطان از سلول‌های غده‌ای در بافت مری و غالباً از قسمت پایین مری و در نزدیکی معده، شروع می‌شود. رفلاکس معده و عارضه مری بارت به عنوان مهم‌ترین عوامل خطرزا برای بروز این نوع سرطان محسوب می‌شوند. سرطان سلول‌های سنگفرشی که با عنوان سرطان سلول‌های اپیدرمی نیز شناخته می‌شود از بافت‌هایی که سطح داخلی مری را می‌پوشانند، به ویژه در قسمت‌های میانی و بالایی مری، آغاز می‌شود. سرطان سلول سنگفرشی به عنوان شایع‌ترین نوع سرطان مری در سراسر جهان شناخته می‌شود. در سایر کشورها از قبیل ایران، شمال چین، هندوستان و جنوب آفریقا، این نوع از سرطان مری در مقایسه با ایالات متحده آمریکا، بسیار شایع‌تر است.

علت ایجاد سرطان مری

علت دقیق ایجاد سرطان مری مشخص نیست . به نظر می رسد که مصرف الکل ، سیگار ، غذا و نوشیدنی های بسیار داغ خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند .

سرطان مری چه علایمی دارد

در اغلب موارد اولین علامت عبارت است از این که بیمار در بلع مواد غذایی دچار اشکال می شود . فرد ممکن است احساس کند که غذا در گلویش گیر می کند . در ابتدا ممکن است این مشکل در حین بلع مواد غذایی جامد مثل سیب ، گوشت و …. باشد . بعداً ممکن است فرد برای بلع غذاهای نرم و حتی مایعات نیز دچار مشکل شود . با پیشرفت بیماری ، مری تدریجاً تنگتر می شود . یکی از علایم زودرس بیماری ، درد در ناحیه قفسه صدری است . ممکن است فرد در حین بلع مایعات داغ دچار سوزش سر دل بشود . علایم دیررس بیماری شامل آبریزش از دهان ( به دلیل عدم بلع بزاق ) ، استفراغ حاوی غذاهای هضم نشده ، و کاهش وزن هستند . علایم تنفسی نیز شایع هستند . خشونت صدا و سرفه در صورتی ایجاد می شوند که سرطان به قسمت های مجاور و نزدیکش دست اندازی کرده باشد .

علل سرطان مری

مصرف دخانیات و الکل، سموم قارچی در سبزیجات ترش شده، رژیم غذایی پر چرب و حاوی روغن جامد، قند و شکر، انواع شیرینی و دسر، نمک، انواع ترشی و نوشابه گازدار و کنسرو، رژیم غذایی با پروتئین و کربوهیدرات کم، مصرف نیتروزامین که یک افزودنی غذایی است. افزایش سن، جنسیت (مردان سه برابر بیشتر نسبت به زنان)، تحریک طولانی مدت مری به وسیله اسید(بیماری رفلاکس معده)، مری بارت (سلول هایی که مری را می پوشانند در اثر تماس طولانی مدت با اسید معده، شبیه سلول های پوشاننده معده می شوند) تماس شغلی با مواد شیمیایی همچون پرکلرواتیلن (این ماده در صنایع خشکشویی به کار می رود) مصرف زیاد مایعات خیلی داغ، آسیب های مری، کمبود شدید آهن، سابقه قبلی سرطان، بیماری آشالازی.

تشخیص سرطان مری

در صورت پیدایش دشواری بلع یا علائم دیگر ارزیابی و تشخیص را می‌توان با آندوسکوپی یا رادیوگرافی با باریوم انجام داد. مزیت آندوسکوپی این است که امکان نمونه برداری از تومور را میسر می‌نماید.آزمایش‌ها و روش‌های مورد استفاده برای تشخیص سرطان مری شامل موارد زیر هستند: آندوسکوپی: در زمان آندوسکوپی، دکتر یک لوله میان تهی را که مجهز به یک دوربین است (اسکوپ) را از گلوی شما پایین می‌فرستد و وارد مری می‌کند. با استفاده از آندوسکوپی پزشک وضعیت بافت مری شما را بررسی می‌کند و به دنبال ناحیه‌هایی می‌گردد که سرطانی شده یا دچار التهاب می‌باشد. نمونه برداری: پزشک شما ممکن است از یک اسکوپ مخصوص استفاده کرده و آن را به داخل مری شما وارد کند تا به این ترتیب بتواند یک نمونه از بافت‌های مشکوک به سرطان تهیه کند (نمونه برداری). این نمونه از بافت‌ها در ادامه برای آزمایشگاه ارسال می‌شود تا با بررسی آن وجود هر گونه سلول سرطانی در آن مشخص شود.

مراحل پیشرفت سرطان مری

هنگامی که ابتلای فرد به سرطان مری تشخیص داده شد، پزشک شما سعی می‌کند میزان (مرحله) پیشرفت سرطان در بدن بیمار را مشخص کند. انجام این کار می‌تواند به تعیین روش درمان سرطان مری کمک فراوان می‌کند. آزمایش‌های مورد استفاده برای تشخیص مرحله پیشرفت سرطان شامل سی تی اسکن و برش نگاری با گسیل پوزیترون (PET) است. مراحل پیشرفت سرطان مری شامل موارد زیر است: مرحله 1. این مرحله از سرطان در لایه‌های سطحی سلول‌های مری بیمار مشاهده می‌شود. مرحله 2. این مرحله از سرطان به لایه‌های عمیق‌تر مری نفوذ کرده و می‌تواند غدد لنفاوی نزدیک مری را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد. مرحله 3. این مرحله از سرطان به عمیق‌ترین لایه‌های دیواره مری نفوذ کرده و بافت‌ها یا غدد لنفاوی بیمار را تحت تاثیر قرار می‌دهد. مرحله 4. در این مرحله سلول‌های سرطانی در سایر اعضای بدن بیمار نیز پخش می‌شوند.

درمان سرطان مری با شیمی درمانی

شیمی درمانی یک درمان دارویی است که در آن از مواد شیمیایی برای از بین بردن و کشتن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود. داروهای شیمی درمانی معمولاً قبل یا بعد از عمل جراحی در افراد مبتلا به سرطان مری استفاده می‌شود. شیمی درمانی همچنین می‌تواند به همراه رادیو درمانی مورد استفاده قرار گیرد. در افرادی که سرطان در مراحل پیشرفته باشد و سلول‌های سرطانی در لایه‌های زیرین مری نفوذ کرده باشد، شیمی درمانی می‌تواند به تنهایی برای کاهش علائم و مشکلات ایجاد شده در نتیجه سرطان مورد استفاده قرار گیرد. لازم به ذکر است که عوارض جانبی شیمی درمانی مشاهده شده در هر بیمار بستگی به داروهای مورد استفاده برای شیمی درمانی دارد.

عوارض درمان سرطان مری با شیمی درمانی

رایج‌ترین عوارض جانبی شیمی درمانی شامل موارد زیر هستند:این عوارض جانبی معمولاً موقت هستند و باید با پیشرفت درمان کاهش پیدا کنند. روش های شیمی درمانی اغلب به همراه عمل جراحی و رادیو درمانی استفاده می‌شوند و به این ترتیب می‌توان بهترین درمان ممکن را بر روی سلول‌های سرطانی انجام داد.

استفراغ کردن

ریزش مو

حالت تهوع

زخم‌های دهانی

خستگی

درمان سرطان مری با پرتو درمانی

در پرتو درمانی یا رادیو تراپی از پرتوهای پر انرژی برای کشتن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود. این پرتوها می‌تواند از یک ماشین خارج از بدن بیمار ساطع شده و به سلول‌های سرطانی تابانده شود (پرتو درمانی خارجی) یا اینکه تابش پرتو از داخل بدن نزدیک سلول‌های سرطانی انجام شود (پرتو درمانی داخلی). رادیو تراپی معمولاً به همراه شیمی درمانی در افراد مبتلا به سرطان مری استفاده می‌شود. این روش درمانی می‌تواند قبل یا بعد از عمل جراحی برای بیمار استفاده شود. رادیو درمانی همچنین برای کاهش عوارض سرطان مری پیشرفته همچون زمانی که یک تومور به میزان زیاد رشد کرده و باعث توقف عبور غذا از مری به معده شود، موثر می‌باشد.

تشخیص سرطان مری چگونه است؟

این سرطان را می توان به کمک یک ماده خاص و با استفاده از اشعه X تشخیص داد. قبل از گرفتن عکس رادیولوژی از بیمار خواسته می شود که مایع خاصی به نام باریم را ببلعد. در حین بلعیدن و پایین رفتن این ماده، از فرد تصویر برداری با اشعه X انجام می شود. این روش درد ندارد و اطلاعات مفیدی را در مورد تنگ شدگی های نامنظم در مری به پزشک ارائه می کند. البته این روش نمی تواند یک تشخیص قطعی برای سرطان مری باشد. تشخیص قطعی به کمک آندوسکوپی انجام می شود. در این روش یک میله نازک که یک دوربین به سر آن متصل است وارد مری شده و از مری تصویر برداری می کند. پزشک می تواند داخل مری و نا هنجاری های احتمالی را به وسیله این دستگاه ببیند. علاوه بر این به کمک این دستگاه می توان از بافت های مری، نمونه برداری نیز انجام داد. به این وسیله گاستروسکوپ نیز گفته می شود. پزشک از مناطق مشکوک نمونه برداری می کند. نمونه ها برای انجام بررسی های بیشتر به پاتولوژی ارسال می شوند. پاتولوژیست می تواند سرطانی بودن این بافت ها را مشخص کند. گزارش آزمایش نمونه برداری توسط پاتولوژیست معمولا ۷ تا ۱۰ روز طول می کشد. برای تشخیص میزان پیشرفت سرطان و یا انجام بررسی های لازم قبل از عمل جراحی ممکن است از CT scan نیز استفاده شود.

درمان سرطان مری چگونه است؟

درمان ممکن است شامل جراحی، پرتو درمانی، شیمی درمانی و یا ترکیبی از آنها باشد. درمان به کمک عمل جراحی بهترین شانس را برای بهبودی بیمار حاصل می آورد. بیمارانی که در وضعیت عمومی خوب قرار دارند و تومور آنها کوچک است بیش از ۲۵ درصد شانس بهبودی به کمک عمل جراحی را دارند. در بیمارانی که سرطان آنها پیشرفته تر است از ترکیبی از پرتودرمانی و شیمی درمانی استفاده می شود. شانس بهبودی افراد در این روش های تقریبا ۲۰ درصد است. گاهی اوقات قبل از عمل جراحی و به منظور کوچک و ضعیف کردن تومور از این روش ها استفاده می شود. متاسفانه اکثر بیماران مبتلا به سرطان مری برای این روش های درمانی مناسب نیستند. گاهی اوقات برای بهبود عمل بلع از وسیله ای به نام استنت استفاده می شود. این وسیله داخل مری قرار گرفته و به باز شدن مجرای مری کمک می کند. این وسیله را می توان به کمک یک عمل ساده در زمان انجام عمل آندوسکوپی در محل مناسب کار گذاشت. برای باز نگه داشتن مری برای مدتی طولانی تر می توان از پرتو درمانی نیز استفاده کرد. به طور کلی می توان گفت درمان در بیماران مبتلا به سرطان مری رضایت بخش نیست. احتمال زنده ماندن این افراد بیش از ۵ سال بعد از تشخیص سرطان تنها ۱۰ درصد است. این میزان برای بیماران جوانتر می تواند تا ۲۰ درصد افزایش یابد.

سرطان مری و مراجعه به پزشک

اگر علایم و نشانه هایی دارید که شما را نگران می کند، با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید. اگر مبتلا به بیماری مری هستید، ریسک ابتلا به سرطان با برگشت اسید مزمن افزایش میابد ز پزشک خود بپرسید که چه علائم و نشانه هایی برای مشاهده این که وضعیت شما در حال بدتر شدن است. غربالگری برای سرطان مری به طور معمول انجام نمی شود ، به جز بیماران مبتلا به مری بارت به دلیل نشناختن گروه های پرخطر . اگر مری بارت دارید ، مزایا و معایب غربالگری را با پزشک بررسی کنید.

سرطان مری آدنو کارسینوم

از سلول های غدد ترشح مخاط در مری آغاز می شود. بیشتر در قسمت پایینی مری رخ می دهد. آدنو کارسینوم رایج ترین شکل سرطان مری در آمریکا است و عمدتا بر مردان سفید تاثیر می گذارد.

سرطان مری سنگ فرشی

سلول های سنگ فرشی مسطح هستند سلول هایی که سطح مری را تشکیل می دهند . سلول سنگ فرشی اغلب در قسمت بالایی ، میانی مری رخ می دهد. سلول سرطانی یکی از شایع ترین سرطان ها در سراسر جهان است. انواع نادر سرطان مری را small cell carcinoma, sarcoma, lymphoma, melanoma and choriocarcinoma.می توان گفت

کنترل سرطان مری

– روش های زیر ممکن است به تخفیف و کنترل علایم شما کمک نمایند . – وعده های غذایی کم حجم اما مکرر داشته باشید. – توصیه های پزشک مشاور تغذیه خود را رعایت نمایید تا غذاهایی میل کنید که قدرت شما را حفظ می نمایند و بعد از درمان درمان به شما مواد غذایی اضافی را که برای کمک به ترمیم و بهبود شما لازم هستند ، می رسانند . – استراحت و خواب کافی داشته باشید . – اگر پزشک برای شما داروی ضد درد تجویز کرده است آن را مصرف نمایید . – در طی درمان و دوره بعد از آن، نگاه مثبت و امیدوار خود را به آینده حفظ نمایید . کنترل سرطان مری با درمان های موجود اندکی مشکل است. بنابر این بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که بیماران در آزمایش های بالینی برای پیدا کردن روش های بهتر درمانی شرکت کنند. شرکت در این آزمایش ها اقدام مهمی برای تمامی بیماران مبتلا به این سرطان می باشد. ممکن است تیمی متشکل از چندین متخصص در درمان بیمار شرکت کنند. پزشک ممکن است بیمار را به متخصص دیگری ارجاع دهد. فرد ممکن است بخواهد توسط یک متخصص سیستم گوارشی معاینه شود. متخصص دیگری که در درمان مبتلایان به سرطان مری نقش دارند عبارتند از:جراح قفسه ی سینه، جراح انکولوژیست، متخصص رادیوتراپی-انکولوژی، پرستار انکولوژی یا متخصص تغذیه نیز ممکن است در کادر درمانی بیمار باشند. اگر مسیر هوایی فرد توسط سرطان مسدود شود فرد به متخصص سیستم تنفسی ارجاع داده می شود.

درمان سرطان مری به روش جراحی

چند نوع عمل جراحی برای سرطان مری وجود داردکه انتخاب آنها به محل واقع شدن تومور به مری بستگی دارد. جراح ممکن است تمام مری و یا فقط بخشی از آن را که حاوی تومور است خارج کند. معمولا جراح بخشی از مری را به همراه غدد لنفاوی و بافت های اطراف آن خارج می کند. بخشی از معده و یا حتی تمامی آن نیز ممکن است خارج شود. فرد می تواند در مورد این جراحی با پزک خود مشورت کند. پزش برشی را در فقسه ی سینه و یا شکم فرد برای خارج کردن تومور می زند. در اغلب موارد پزشک معده را بالا می کشد و آن را به باقی مانده ی مری متصل می کند و یا از قسمتی از روده ها برای اتصال مری به معده استفاده می کند. در صورت خارج کردن معده، جراح از قسمتی از روده ی فرد برای اتصال باقی مانده ی مری به روده ی کوچک فرد استفاده می کند. حین جراحی پزشک ممکن است لوله ای را جهت غذا رساندن به بدن فرد به روده ی وی وصل کند. این لوله کمک می کند تا مواد غذایی مورد نیاز فرد برای بهبودی کامل به بدن وی برسد. فرد ممکن است تا چندین روز پس از جراحی احساس درد داشته باشد. اما از مسکن ها برای کاهش درد استفاده می شود. قبل از انجام جراحی فرد باید با کادر درمانی خود درباره ی روش های تسکین این درد مشورت کند. این روش ها پس از جراحی برای تسکین درد فرد استفاده خواهند شد. کادر درمانی محل های برش و جراحی را از لحاظ نشت کردن مواد غذایی بررسی خواهد کرد. آنها همچنین پنومنی و سایر عفونت ها، مشکلات تنفسی، خون ریزی و مشکلات دیگر را نیز بررسی می کنند و در صورت نیاز درمان های اضافی را تجویز می کنند. بسته به نوع جراحی مدت زمان بهبودی فرد پس از جراحی می تواند برای هر فرد متفاوت باشد ولی بیمار معمولا حداقل یک هقته در بیمارستان بستری می ماند.

درمان سرطان مری با طب سنتی

به منظور درمان سرطان مری با طب سنتی روشهای زیر را زیر نظر پزشک متخصص و با تجربه طب سنتی پیگیری کنید. صبح ها میخک (قرنفل) میل کنید. شب قبل از خواب برگ سداب بخورید. مصرف سبزی های دارای برگ سبز تیره، سیب، گیلاس، انگور، خربزه، پیاز، نخودفرنگی، انواع لوبیا، آلو و کدو حلوایی داروهای شافیه، سنای مکی، طریفل، ثفا (داروی ترکیبی) نیز برای درمان مورد استفاده قرار می گیرند که باید زیر نظر پزشک متخصص با تجربه طب سنتی تجویز و مصرف شوند

پیش بینی عمر افراد مبتلا به سرطان مری

اگر سرطان، در اولین مراحل خود تشخیص داده شود، شانس بیمار برای زندگی، بدون سرطان تا 5 سال بعد از درمان ، به خوبی ثابت شده است. متاسفانه بیشتر حالتهای سرطان مری ، فقط وقتی تشخیص داده میشوند که بیمار برای مشکل بلع خود، به نزد پزشک می رود. در این حالت هیچ درمانی نمیتواند ازگسترش آن جلوگیری کند ؛ چون هم مراحل آخر سرطان است و هم مری بسیار ضعیف است .

مرحله‌بندی سرطان مری

رایج‌ترین سیستم مورد استفاده برای مرحله‌بندی سرطان مری، سیستم TNM است که توسط کمیته مشترک سرطان در آمریکا (AJCC) معرفی شده است. در سیستم TNM بر اساس اطلاعات مربوط به سه شاخص اصلی، مرحله پیشرفت سرطان را مشخص می‌کند: شاخص T بر اندازه تومور اولیه و چگونگی گسترش آن در داخل مری و اندام‌های نزدیک به آن دلالت دارد. شاخص N بر وضعیت گسترش سرطان به غدد لنفاوی مجاور خود دلالت دارد. شاخص M نشان می‌دهد که آیا سرطان مری به مرحله متاستاز (گسترش به اندام‌های دور) رسیده است یا خیر.

اثرات درمان سرطان مری

در اکثریت موارد امکان درمان و علاج قطعی وجود ندارد . سرطان مری به سرعت رشد می کند . اغلب زمانی که بیمار به پزشک مراجعه می کند و بیماری وی تشخیص داده می شود ، سرطان در مراحل پیشرفته رشد خود است . با این حال پیشرفت روش های جراحی ، رادیو تراپی و شیمی درمانی میزان امید به زندگی و میزان احساس راحتی بیماران در حین زندگی را بهبود بخشیده اند .

پیشگیری از سرطان مری

از آنجایی که علل ایجاد کننده سرطان مری نامشخص هستند ، هیچ روش مطمئنی برای پیشگیری وجود ندارد که صد درصد این اطمینان را ایجاد نماید که فرد مبتلا نخواهد شد . از مصرف الکل و سیگار به طور کامل اجتناب نمایید . برای معاینات دوره ای پزشکی مراجعه نمایید و به هر گونه تغییری در عملکرد قسمت های مختلف بدن خود توجه نمایید

بیشتر بخوانید : مری بارت چیست ♥ سرطان شکم چیست ♥ سرطان جگر سفید ♥ سرطان لوزالمعده+درمانسرطان کبد خوش خیم

آبسه دهان

آبسه دهان

آبسه دهان ,ابسه دهانی,ابسه دهان چیست,آبسه دهانه رحم,آبسه دهان کودکان,آبسه دهانی,ابسه دهانه واژن,ابسه دهان درمان,ابسه دهان نوزاد,آبسه دهان کودک,آبسه دندان چیست,آبسه لثه چیست,آبسه دندان چیست ودرمان آن,علت آبسه دهان چیست,آبسه دندان چیست و درمان,درمان ابسه دهان چیست,ابسه دهان نشانه چیست,درمان آبسه دهانه رحم

آبسه دهان

توضیحاتی در مورد آبسه دهان

آفت دهان مشکلی است که ممکن است منشأ ارثی داشته باشد یا توسط یک عامل محیطی مشترک مثل یک نوع ماده‌ی غذایی خاص و آلرژی‌زا بروز کند. شاید خیلی‌ از ما این موضوع را ندانیم، اما متأسفانه زنان در طول عمرشان بیشتر از مردان دچار آفت دهان می‌شوند. چه خوش‌مان بیاید یا نه آفت دهانی، عارضه‌ای است که هر فردی در هر سنی ممکن است به آن دچار شود و بسیار آزاردهنده خواهد بود.

درمان آبسه دهان

مصرف ماست پروبیوتیک با کیفیت، برای آفت‌ دهان بسیار مفید است. پروبیوتیک مانند یک صافی عمل می‌کند و فقط به باکتری‌های مناسب اجازه‌ی حضور در دهان می‌دهد. این‌کار باعث آرام‌ترشدن زخم و بهبود آفت دهان می‌شود. از‌طرفی، نرمی و خنکی ماست به کمتر‌شدن درد ناشی از آفت کمک می‌کند.

علت آبسه دهان

آفت دهان ممکن است زمانی‌که شما دچار شرایط بدنی خاص یا بیماری هستید، بروز کند. شرایطی مثل: ویروس‌های تضعیف کننده‌ی سیستم ایمنی بدن مثل ویروس ایدز(HIV)؛ بیماری «سلیاک»، بیماری خود‌ایمنی که جنبه‌ی ژنتیکی دارد و در این بیماری در اثر مصرف «گلوتن» روده‌ی کوچک دچار آسیب می‌شود. در دنیا از هر ۱۰۰ نفر یک نفر ممکن است به این مشکل دچار شود؛«کولیت زخمی» یا «کولیت اولسروز»، بیماری کرون یا دیگر مشکلات روده؛ بیماری بهجت (Behcet’s disease) نوعی بیماری نادر، مزمن و التهابی با منشاء ناشناخته است که موجب التهاب در سراسر بدن از جمله محیط دهان می‌شود.

درمان آبسه دهان کودکان

درمان آفت دهان مناسب هر کودک ، بر اساس عوامل زیر تعیین می‌شود : سن ، سلامت عمومی و سابقه دارویی کودک شدت بیماری قدرت تحمل کودک در مقابل داروها و درمان‌های خاص طول دوره بیماری نظر شخصی والدین هدف از درمان آفت دهان ، کاهش شدت علائم آن است . از آنجایی ‌افت دهان ، ویروسی یا میکروبی نیست ، هیچ آنتی‌بیوتیک و داروی ضد ویروسی روی ان اثر ندارد ، درمان‌های زیر را می‌توان برای کودکان در نظر گرفت : شستشوی دهان با دهانشویه استفاده از دهان‌شویه جهت کاهش سریع درد و التهاب اطراف این آفت دهانی ، می‌تواند مفید واقع شود .

درمان خانگی آبسه دهان

غذاهای سفت و خشک (مثل نان تست یا ته‌دیگ‌های سفت) که ممکن است دهان‌تان را زخم کند، غذاهای تند و تحریک‌کننده و موادغذایی اسیدی (مثل آب‌پرتقال) که التهاب را بیشتر می‌کند، نخورید. مصرف هرکدام از این نوع مواد‌غذایی می‌تواند باعث شود آفت دهانی دردناکی را تجربه کنید. بر‌اساس مطالعات انجام شده، مصرف مکمل زیرزبانی ویتامین B۱۲، حتی در افرادی که با کمبود این ویتامین مواجه نیستند، مانع از بازگشت مجدد آفت دهانی می‌شود. مقدار ۱۰۰۰میکروگرم (۱میلی‌گرم) ویتامین B۱۲ که دوبار در روز به مدت ۶ماه مصرف شود، مفید بوده است. از طرفی، مصرف مکمل‌های گروه ویتامین B؛ ۳۰۰میلی‌گرم ویتامین B۱؛ ۲۰میلی‌گرم ویتامین B۲؛ ۱۵۰میلی‌گرم ویتامین B۶ نیز به‌خصوص در افرادی که با کمبود ویتامین (B۱) مواجه هستند، می‌تواند کمک‌کننده باشد؛ زیرا کمبود این ویتامین با خطر افزایش ابتلا به آفت دهان مرتبط است. وقتی دچار آفت دهان می‌شوید، مکیدن مکعب‌های کوچک یخ باعث تسکین و کاهش سوزش و التهاب زخم می‌شود. سردی یخ، جریان خون‌رسانی به آفت دهان را کاهش می‌دهد؛ در نتیجه درد و تورم آفت هم کمتر می‌شود. 

دلیل آبسه دهان

علت دقیق به‌وجود‌آمدن آفت دهان، هنوز به‌درستی شناخته نشده است، اما آنچه مشخص است این است که عوامل متعددی می‌تواند باعث بروز آفت دهان شود. گازگرفتن ناگهانی لب یا گونه از داخل، حساسیت غذایی (غذاهای تند، اسیدی یا حاوی گلوتن)، تمیزکردن بیش‌از‌حد معمول دندان‌ها، آسیب هنگام درمان‌های دهان و دندان، استفاده از خمیردندان‌ یا دهان‌شویه‌های دارای لوریل سولفات سدیم، استرس، تغییرات هورمونی یا وجود باکتری موسوم به «هلی‌کوباکتر پیلوری» (همان باکتری که عامل زخم‌های پپتیک است)، همه‌ی اینها می‌توانند باعث ایجاد آفت دهانی شوند. از طرفی اعتقاد بر این است که کمبود ویتامین‌های گروه ب، روی، فولات (اسیدفولیک) و آهن می‌توانند به ایجاد و پیشرفت آفت دهان کمک کند.

درمان آبسه دهان و دندان

یک حبه سیر تازه را داخل دهان خود بگذارید و آن را با دندان هایتان له کنید. سیر را تا زمانی که درد آرام شود، بجوید. بعد می توانید دهان خود را آب بکشید. برای رفع بوی سیر یک قاشق چای خوری نمک را به یک لیوان آب ولرم اضافه کرده و حل کنید. با این محلول دهان خود را بشویید. این کار را 2 الی 3 بار در روز تکرار کنید.مطالعات نشان می‌دهد افرادی که دچار آفت دهان بوده و روزی ۴بار از دهانشویه‌ی شیرین‌بیان استفاده کرده‌اند، درد کمتری را تجربه می‌کنند. تقریبا بین ۵۰ تا ۷۵ درصد این افراد همان روز اول علائم بهبودی را مشاهده کرده‌اند و طی سه روز بعد تقریبا بهیود کامل یافته‌اند. برای تهیه‌ی این دهانشویه، نصف قاشق چای‌خوری عصاره‌ی شیرین‌بیان را با ۱/۴ فنجان آب گرم مخلوط کرده و ۴ مرتبه در روز دهان‌تان را با این دهانشویه بشویید. خوردن یک تا دو عدد قرص شیرین‌بیان ۲۰۰ میلی‌گرمی در روز، به کاهش درد کمک می‌کند. از چای کیسه‌ای شیرین‌بیان که در بازار موجود است، استفاده کنید. یک چای کیسه‌ای شیرین‌بیان را ۱۰ دقیقه روی آفت دهان قرار دهید، حتما نتیجه‌ی مثبتی خواهید گرفت.

برای درمان آبسه دهان

سرکه‌ی سیب و آب گرم را با هم مخلوط کنید و از آن به‌عنوان یک دهانشویه‌ی روزانه برای ناپدید‌شدن آفت دهان بهره‌مند شوید. سرکه‌ی سیب حاوی اسید استیک است که می‌تواند باکتری‌های خطرناک و بد را از بین ببرد و درعین‌حال رشد باکتری‌های مفید و خوب را افزایش دهد. این دهانشویه‌ی کاملا دردسترس، به‌عنوان یک آنتی‌بیوتیک طبیعی می‌تواند برای آفت دهان بسیار پرکاربرد باشد. نگران نباشید هر چند نام آب اکسیژنه و به‌کاربردن آن در محیط دهان ممکن است، شما را بترساند، اما اگر آب‌اکسیژنه و آب را با هم مخلوط کنید و با یک گوش‌پاک‌کن این محلول را روی آفت دهان بمالید، بسیار مفید است. اگر ۱/۴فنجان آب‌اکسیژنه، ۱/۴فنجان آب، ۱قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین و نمک را با هم مخلوط کنید، محلولی که به‌دست می‌آید یک دهانشویه‌ی قوی‌تر برای بهبود آفت دهان خواهد بود. دقت کنید که تا یک‌ ساعت بعد از استفاده از این محلول برای آنکه جواب بهتری بگیرید و همچنین مشکلی هم نداشته باشید، چیزی نخورید و ننوشید.

علت آبسه دهان چیست

آفت دهانی در‌واقع زخمی سطحی، کوچک و خوش‌خیم است که معمولا در بافت نرم داخل دهان یا لب‌ها، زیر زبان و روی غشاء لثه‌ ایجاد می‌شود. آفت دهان را زخم آفتی هم می‌گویند. اغلب اندازه‌ی این نوع زخم از یک سانتی‌متر تجاوز نمی‌کند. آفت دهان معمولا زخمی گرد یا بیضی شکل، سفید یا زرد‌رنگ است که دورتادور آن قرمز شده باشد. ممکن است مدت کوتاهی پیش از آنکه دچار آفت دهانی شوید، محیط دهان‌تان دچار سوزش یا خارش شود. از طرفی، باید بدانید که آفت دهانی برخلاف تاول‌هایی که در اثر تب شدید در دهان ایجاد می‌شود یا زخم‌های با منشاء سرماخوردگی مثل تبخال، هرگز خارج از دهان ایجاد نشده و به هیچ‌وجه مسری نیستند. با این‌حال، این نوع زخم می‌تواند بسیار دردناک باشد یا بسوزد؛ به‌ویژه هنگام غذاخوردن یا صحبت‌کردن.

درمان سریع آبسه دهان

یکی از بهترین گیاهانی که می‌توانید برای تسکین درد آفت دهان از آن استفاده کنید، چای سیاه است. پس اگر دچار آفت دهان شدید، چای کیسه‌ای را مستقیم روی آفت دهان قرار دهید تا دردتان آرام شود. می‌توانید چای سرد‌شده را نیز به‌عنوان دهانشویه غرغره کنید. «تانن» موجود در چای تأثیر مثبتی برای التیام آفت دهان دارد.

رفع آبسه دهان

از آنجایی‌که ماده‌ی ژله‌ای درون برگ‌های آلوورا، به تسکین درد و بهبود زخم‌ها کمک می‌کند، به‌عنوان گیاه کمک‌های اولیه شناخته می‌شود. با یک گوش‌پاک‌کن آفت دهان و محیط اطراف آن را خشک کنید، سپس برگ آلوورا را برش داده و ژل آلوورا را مستقیما روی آفت دهان بگذارید و هر چندبار که لازم است این کار را تکرار کنید. مریم‌گلی گیاهی است که ویروس و باکتری‌ها را می‌کشد و التهاب را کم می‌کند. دو قاشق چای‌خوری مریم‌گلیِ خشک را در یک فنجان آب‌جوش خیس کنید و بگذارید سرد شود. از این محلول می‌توانید به‌عنوان دهانشویه ۲تا ۳ بار در روز استفاده کنید. حواس‌تان باشد حتما محلول به خوبی آفت دهان را شستشو دهد.

آبسه دهان کودکان

اگر می‌خواهید بدانید که زخم ایجاد شده در دهان کودکتان آفت است یا نه ، یا اگر آفت بعد از چند هفته از همچنان در دهان کودکتان باقی ماند ، جهت تشخیص و درمان وی را نزد یک دندانپزشک ببرید .معمولاً درد حاصل از آفت دهان ، طی چند روز کاهش می‌یابد و زخم‌های دهان بدون درمان خاصی، طی یک یا دو هفته التیام می‌یابند ، ولی اگر زخم ایجاد شده در دهان کودک بزرگ ، دردناک یا ماندگار باشد ، متخصصین درمان‌های مناسب برای کودکان تجویز خواهند نمود ، مثلاً ممکن است استفاده از دهان‌شویه آنتی باکتریال (ضد میکروبی) ، پماد کورتیزون ، یا محلول‌های با نسخه یا بدون نسخه مخصوص کاهش درد و تحریک بافت دهان کودک را توصیه نمایند .

آبسه دهان

آفت دهانی کوچک شایع‌ترین نوع آفت دهان است؛ معمولا کوچک، بیضی شکل با لبه‌های قرمزرنگ است؛ می‌تواند بسیار دردناک باشد؛ به‌ویژه در هنگام خوردن؛ در عرض یک تا دو هفته بدون آنکه اثری از زخم آن برجای بماند، بهبود می‌یابد. آفت دهانی بزرگ به اندازه‌ی آفت دهانی کوچک شایع نیست؛ در این نوع آفت، معمولا زخم‌ها مرز مشخصی دارند، اما اگر خیلی بزرگ باشند، می‌توانند لبه‌های نامنظم و غیرعادی داشته باشند؛ از زخم‌های کوچک، عمیق‌تر و بزرگ‌تر هستند؛ می‌توانند بسیار دردناک باشند؛ درمان آن ممکن است تا شش هفته طول بکشد و جای زخمش ممکن است، باقی بماند.

بیشتر بخوانید : آبسه ریه و درمان آن ♥ آبسه دندان چیست ♥ خشکی دهان نشانه چیست ♥ بوی بد دهان از چیست ♥ برفک دهان در بزرگسالان ♥ آفت دهان نشانه چیست

خواص و خاصیت خوردن کندر در دوران بارداری و سقط جنین چیست

خواص و خاصیت خوردن کندر در دوران بارداری و سقط جنین چیست

بسیار شنیده ایم که کندر را برای بیشتر شدن هوش توصیه می کنند.در واقع  این گیاه گیاهی دارویی است از راسته افراها (Sapindales) که از صمغ آن هم به عنوان خوشبو کننده استفاده می‌شود. صمغ کندر را اغلب با اسفنددانه می‌سوزانند.

کندر ، خواص کندر , کندر در بارداری , کندر چیست , کندر و سقط جنین

کندر

این گیاه مقوی قلب-حافظه-صاف شدن صدا-ضد خلط خونی-واقعیت این است که نام علمی این گیاه Boswellia thurifera یا B. sacra است. طعم این عصاره بسیار تلخ می باشد.گفتنی است محققان

دریافتند که تجویز این ماده ، به ویژه دوز ‏‎g/kg‎‏0/05 ، در دوران بحرانی رشد و نمو سیستم عصبی جنین و نوزاد ، سبب افزایش چشمگیر  قابلیتهای یادگیری ، به ویژه تقویت و نگهداری حافظه می گردد . از این

رو به نظر می رسد که کندر می تواند دارای تاثیری مثبت بر روند تکامل مغز و به احتمال زیاد شکل گیری مناسب درختهای دندریتی ، اکسونها و برقراری ارتباطات صحیح بین آنها است.

بهترین راه مصرف کندر چیست ؟

بهتر است بدانید که آنرا کوبیده و هر روز صبح ناشتا یک قاشق مربا خوری از آنرا در یک استکان آب حل کرده و میل نمایید بهترین شیوه استفاده است .

کندر ، خواص کندر , کندر در بارداری , کندر چیست , کندر و سقط جنین

کندر چیست

گفتنی است که همچنین میتوانید آنرا در دهان گذاشته و به صورت آدامس از آن استفاده نمایید اما کمی تلخ میباشد.

خواص این ماده

در واقع جویدنش لثه را محکم میکند و بوی دهان را میزداید برای حافظه مفید است و روایت شده برای حفظ قرآن و قطع ادرار و بلغم از آن میل کنید.

پس از خاصیت های بی شمار کندر بهره ببرید تا حافطه قویتری داشته باشید.

راه‌های دیگر تقویت حافظه؛ تغذیه و ورزش مناسب، مسواک زدن، خوردن غذاهای حاوی گلوکز و کلیسیم و فسفر و ویتامین(مثل خرما، عسل، هویج، پرتقال، سبوس گندم و لبنیات)، مطالعه‌ی روزانه(حداقل نیم ساعت در روز)، مصرف کندر، گذاشتن حنا بر سر، ذکر صلوات و آیت الکرسی، خوردن گوشت گردن(مثل بز و مرغ)، دائم‌الوضو بودن، پوشاندن سر در هنگام سرما و بعد از استحمام، حجامت پشت گوش‌ها و یا سر در افراد گرم مزاج، حفظ و تلاوت قرآن، حفظ شعر، مثبت اندیشی، کم حرفی، خوشرویی، استفاده از نانی که 13 ساعت از پختش گذشته باشد، تقسیم بندی اطلاعاتی که یادگیریشان دشوار است، خوردن گوش ماهی، مصرف انواع مغزها، درمان کم خونی و مصرف مواد غذایی حاوی آهن، اجتناب از مصرف لبنیات به همراه غذاهای آهن‌دار و خوردن صبحانه‌ای کامل و مقوی.

کندر ، خواص کندر , کندر در بارداری , کندر چیست , کندر و سقط جنین

کندر در بارداری

خواص کندور برای انسان بی نظیر است . مهمترین خاصیت آن تقویت حافظه است . به همین دلیل به مادران باردار و همچنین نوجوانان پیشنهاد می شود که آن را مصرف کنند . این ماده طبیعتی گرم و خشک دارد. خون را بند می آورد . مانع خونریزی داخلی یا خونروی از سینه می شود . میتوانید کندور را با صمغ عربی میل کنید . در نتیجه بدبویی دهان و تنگی نفس و تنگی نفس را رفع می کند .خوردن کندور و عسل برای درمان فراموشی بسیار مفید است . میتوانید چند روز روزی یه گرم کندور را در آب بخیسانید و میل کنید . همچنین میتوان از کندور به عنوان ماسک استفاده کرد . این ماسک برای بهبود جای زخم ، نگه داشتن پوست سالم و رفع چین و چروک یا جلوگیری از ان کاربرد دارد .

کندر ، خواص کندر , کندر در بارداری , کندر چیست , کندر و سقط جنین

خواص کندر

آشنایی با خواص کندر

1- برای بهبود بلع و تنفس‌های عمیق کودکان از کندر استفاده می شود .

2- از قدیم الایام از کندور جهت تقویت حافظه و رفع فراموشی و ضعف حافظه استفاده می شده است . خوردن کندر در دوران بارداری بسیار پیشنهاد شده است . این امر برای تقویت حافظه جنین بسیار مناسب است .

3- در زمانهای قدیم از کندور جهت برطرف کردن شک (برای کسانی که مدام شک میکنند و شک دارند) استفاده می شده است .

4-از خواص کندور اینست که از آن جهت رفع ضعف اعصاب و استرس استفاده می کند . کندر آرامبخش است .

5-از کندور جهت کابوس‌های شبانه و خستگی و جوان سازی فکر و بدن نیز میتوان استفاده کرد .

6- جالب است بدانید که کندر معرّق ، مدّر، قابض و قاعده آور است و فواید درمانی زیادی دارد .

7-محافظت در برابر سرماخوردگی و راحتی ماهیچه‌ها و دردهای مفاصل از دیگر خواص کندور است .

8-از دیگر خواص کندور این است که کندر مسئولیت کاهش قند خون، کاهش چربی خون و محافظت از کبد را بر عهده دارد .

9-درمان روماتیسم و حتی آرتریت را با مصرف کندر میتوان انجام داد .

10- به گزارش آسان طب از کندور برای جلوگیری از چروک شدن و جوان و نرم نگه داشتن پوست استفاده می شود .

بنابراین حتما کندور مصرف کنید . کندور در عطاری ها و فروشگاههای داروی گیاهی موجود است . مادران باردار به هیچ وجه کندور را فراموش نکنند .

بیشتر بخوانید : کاسنیترنجبینشاه ترهجوز هندیسیاه دانهمارچوبهمیخکخاکشیرسماق